Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Altana/AlzenAtractii

“Legenda spune că primii sași care au ajuns pe aceste meleaguri erau conduși de zece greavi. Cei zece greavi au ținut sfat cu gând să-și boteze așezarea. S-au înțeles că acela care va munci cu cea mai mare hărnicie să primească onoarea. Cum însă toți au muncit cu spor au hotărât ca așezarea să se numească după toți cei zece, adică All Zehn (toți zece)”.
Se pare că în secolul al XIII-lea fusese construită o bazilică romanică fără turn, dar în 1549, vistieria celor Șapte scaune a cheltuit 6 galbeni pentru 6 butoaie de var destinate lucrărilor întreprinse la biserica evanghelica din Alțâna, ceea ce ar însemna că bazilica a fost transformată în biserica-hală de astăzi, în cursul anului următor. Cristelnița este din anul 1404 și poartă inscripția anno domini millessimo CCCCIIII tempore regis Sigismundi.
Vizitatorul poate găsi pe stâlpul de sud al arcului triumfal o placă de marmură încastrată care a fost donată în 1575 de către Eufrosina și Iacob Paleologul, urmași ai casei imperiale a Paleologilor din Bizanț, în amintirea fiicei lor, Despina, moartă la Alțâna. Pe placa de marmură, Despina este reprezentată ca un prunc înfășat, cu capul pe o pernă de ciucuri, deasupra căruia își plânge crengile o salcie. Tot în cor, sub placa de marmură, se află lespedea funerară a fetiței.
Nu se știe când a fost construită fortificația cu cele două curtine care înconjoară biserica, însă forma arhitecturală ovală este asemănătoare cu cele din secolul al XV-lea. Au fost construite turnuri de apărare, un turn de poartă care se închidea cu o hersă, metereze și drumuri de strajă, cămări de provizii, toate fiind astăzi niște ruine.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii