Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Bradeni/HenndorfAtractii

Prima denumire atestată este cea de terra Heen (1297). În 1349 era numită Villa Hegun, iar biserica cu hramul Sf. Andrei a fost menționată prima oară în 1350.
Construcţia bisericii evanghelice a fost finalizată la începutul secolului al XVI-lea, când a fost construită şi fortificația dimprejur. Aceasta este de formă patrulateră, fiind prevăzută cu patru bastioane rectangulare în cele patru colțuri. Bastionul de nord-est a fost demolat, iar cel din sud-est a fost reclădit în 1866.
Zidurile bisericii, groase de 1,20 metri și înalte de 12 metri, au avut și rol de apărare. Deși pare opac și simplu pe dinafară, lăcașul este bogat ornamentat pe dinăuntru. Are o sală și un cor pentagonal, iar pe fațada apuseană se află portalul principal, singura intrare inițială în biserică, care era probabil închis cu o hersă.
În cele două etaje de apărare se află un depozit unic de 140 de lăzi numite “Strollentruhen” de forma unor cufere cu patru picioare. Unele dintre ele datează din secolul al XVI-lea. Marginile și laturile le-au fost dăltuite cu elemente de decor antropomorfe sau zoomorfe colorate în albastru sau brun-roșcat. Cuferele jucau rolul de recipiente de provizii sau de mobilier. În ele se păstrau hainele scumpe de sărbătoare, din postav, piele sau blană, iar mai târziu sticlele sau butoiașele cu țuică, prunele uscate, chiar și făina sau cârnații afumați. Aceeași tradiție poate fi observată și în picturile datate 1776, înfățișând natură moartă, scene câmpenești sau fantastice și peisaje urbane care împodobesc tribunele, fiecare cu mica ei poveste scrisă dedesubt.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate