Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Bradu/GierelsauAtractii

Turiștii pot găsi biserica fortificată din Bradu chiar în centrul localității. Biserica este atestată documentar în anul 1315 însă, datorită vremurilor războinice de odinioară, a trecut, la fel ca toate bisericile fortificate, prin mai multe transformări, ultima modificare având loc în anul 1804. Vechea biserică se pare ca a fost construită în secolul al XIV-lea, cert este că există documente din anii 1497 şi 1506 despre cheltuielile legate de renovarea ei. Pe turnul bisericii se poate vedea însă o inscripţie din secolul al XI-lea.
Actuala formă a bisericii evanghelice-lutherane datează din 1633 când, în locul bisericii din secolul al XIV-lea a fost construită una nouă. Zidurile de fortificare ale bisericii nu mai există, iar biserica mai este câteodată folosită de puținii sași rămași în localitate. Turnul bisericii confirmă trăsăturile militar-defensive ale acesteia. Biserica evanghelică din Bradu este, alături de celelalte biserici fortificate din Transilvania, un monument protejat și clasificat ca fiind un monument de importanță locală.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate