Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

CartaAtractii

Cârța este o fostă mănăstire fondată de călugării citercieni. Ordinul cistercian a apărut ca reacție la ordinul benedectinilor a cărui călugări duceau o viață opulentă și plină de lux și huzur care contravenea preceptelor Scripturii. Întreaga biserică a necesitat să fie reconstruită în 1250 în urma invaziei tătare din 1241. Noua biserică a fost construită în stil gotic burgund în anul 1250, stil care mai folosea încă tehnici de construcție specifice perioadei romanice. Același stil poate fi observat la Biserica Sf. Bartolomeu din Brașov și la Prejmer, Hărman, Sânpetru, Feldioara, constructorii folosind ca model biserica de la Cârța. Luptele cu turcii, decăderea ordinului cistercian și ordinul lui Matei Corvin de a desființa mănăstirea au dus la ruinarea acesteia, însă se mai păstrează până astăzi fațada de vest a bisericii. Astăzi mai sunt vizibile doar corul și absida fostei bazilici. Portalul gotic prin care se intră în zilele noastre a fost probabil mutat de la o intrare laterală. Arcele bolților se întâlnesc într-o cheie de boltă romanică înfățișând chipul Fecioarei Maria, ocrotitoarea bisericii, stăpânitoare a cerului. Celelalte chei de boltă sunt decorate simplu, cu flori de floarea soarelui, iar între arce se află ferestre rotunde, cu șase lobi, care au primit ulterior vitralii. În curtea casei parohiale se mai păstrează o mică moară de apă, cu ciocănele care bat mereu. Încearcă parcă să ne aducă aminte că timpul nu se poate opri în loc.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate