Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Cetatea Fagarasului/ FogaraschAtractii

Cetatea Făgărașului este cel mai impunător monument al ținutului, unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate din întreaga țară și chiar din Europa. Astazi, Cetatea Făgăraș găzduiește Muzeul Țării Făgărașului, unde turiștii pot admira vestigii romane, o colecție de arme medievale și meșteșuguri tradiționale populare. Muzeul deține și o frumoasă colecție de icoane pictate pe sticlă.

Istoria Cetăţii Făgăraşului începe în secolele XII – XIII, când, pe locul actualei cetăţi de piatră, a fost construită o cetate din lemn şi pământ. Cetatea de lemn de la Făgăraş a fost incendiată în anul 1241, în timpul invaziei tătare.

La începutul secolului al XIV-lea, a început construcția cetății de piatră din Făgăraș, de către voievodul transilvănean, Ladislau Kan. În secolul al XV-lea, Făgăraşul este recunoscut ca târg, iar cetatea din piatră și cărămidă de la Făgăraș este atestată ca cetate militară de apărare, cu patru turnuri bastionare la colțuri și un turn de avanpost pe latura de est. Ștefan Mailat, stăpânul domeniului feudal al Făgărașului, apoi voievod al Transilvaniei, transformă cetatea militară de apărare într-un castel feudal fortificat inatacabil. De-a lungul timpului, Cetatea Făgărașului - centrul politico-administrativ al marelui domeniu al Făgărașului - a devenit un impunător ansamblu medieval. Adaptările și adăugirile de construcții la care este supusă cetatea vor culmina în secolul al XVII-lea cu transformarea sa într-o fastuoasă reședință princiară, aceasta fiind perioada de apogeu a istoriei acestui maiestuos monument.

De-a lungul existenței sale, cetatea a trecut prin mai multe stăpâniri, aparținând pe rând, domnitorilor români (Vladislav Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș), apoi principilor ardeleni și, în cele din urmă, habsburgilor.

După unirea Ardealului, Mihai Viteazul ia în posesie Cetatea Făgăraşului invocând un ins antiquum Vaivodarum Valachiae Transalpinae, adică vechiul drept al domnilor Ţării Româneşti asupra Ţării Făgăraşului. Ca stăpân absolut al Făgăraşului şi al zonei aparţinătoare, Mihai Viteazul dăruieşte castelul soţiei sale Doamna Stanca. Făgărașul nu este doar domeniul de temelie al lui Mihai Viteazul, ci şi puternicul punct de sprijin al stăpânirii sale în Transilvania.

To view virtual tour properly, Flash Player 9.0.28 or later version is needed. Please download the latest version of Flash Player and install it on your computer.
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate