Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Cincsor/KleinschenkAtractii

Cincșor, mai demult Cincu Mic, Șincșor (în germană Kleinschenk, în traducere "Hanul Mic") s-a dezvoltat cu precădere începând cu secolul al XV-lea, după ce a fost ridicată aici biserica fortificată.
Biserica prezentând un turn la vest este ridicată în 1427 pe locul unui vechi castru roman. Exteriorul bisericii face notă aparte în sistemul de fortificare al bisericilor săsești din România prin incintă şi prin nivelul de apărare ridicat la jumătatea secolului al XV-lea în consolă, deasupra corului, în sistem fachwerk. Acesta prezintă o galerie scoasă în exterior, rezolvarea fiind de tip hourds, varianta în demiboisage constând într-o structură de susținere din lemn completată cu paiantă.
La mijlocul secolului al XV-lea, un perimetru poligonal din jurul bisericii a fost delimitat de ziduri înalte, dublate pe laturile de sud și sud-vest, o porțiune a laturii de vest fiind separată printr-un zid, în așa fel încât să constituie un reduit.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate