Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Cisnadioara/MichelsbergAtractii

Biserica evanghelică fortificată Cisnădioara este situată pe vârful stâncos al muntelui, pe un platou foarte îngust. Această bazilică scurtă cu trei nave este unul dintre cele mai vechi și mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. Interiorul bisericii este luminat prin ferestre strâmte, semicirculare. Picturi murale se pot observa pe o ușă din peretele sudic al corului care este în prezent zidită. Pe nișa centrală a altarului care a fost demontat, se mai poate observa un fragment sculptat din 1425 care o înfățișează pe Fecioara Maria și care astăzi se găsește la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Fortificația avea ziduri înalte de patru și șase metri și asigurată cu un turn de poartă sudic la care s-au adăugat un drum de strajă și creneluri care serveau la mascarea apărătorilor împotriva proiectilelor inamicului. În interiorul incintei vizitatorul mai poate observa bolovanii care erau aruncați, de pe drumul de strajă, asupra asediatorilor. O tradiţie interesantă a satului era ca, înainte de căsătorie, fiecare tânăr să care un astfel bolovan în cetate pentru a-și demonstra puterea fizică și pentru a o impresiona pe viitoarea soție, familia acesteia și întreaga comunitate.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate