Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Cloasterf/KlosdorfAtractii

Documentele istorice menționează o primă biserică în anul 1353 din care se păstrează doar cristelnița.
Numele satului vine de la sfântul patron al bisericii, Sf. Nicolae. În germana veche era numit Niklaus de unde vine Klos-dorf - numele german al localităţii. Probabil că iniţial se numea Klaus-dorf.
Ansamblul fortificat al Bisericii evanghelice-luterane se numără printre cele mai omogene din Transilvania, fiind opera coerentă a unei singure perioade de construcţie (1521-1524), sub conducerea maestrului Ștefan Ungar din Sighișoara. Biserica are aspectul unui masiv reduit, deasupra navei și corului cu bolți în rețea înalțându-se un etaj fortificat, prevăzut cu ferestre de tragere și guri de aruncare. Incintă patrulateră, cu turnuri de colț în plan pătrat, cu acoperiș în pupitru. La Dupuş, lânga Biertan, se află o biserică identică cu cea de la Cloasterf, proiectată de acelasi meşter.
Din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea se păstrează bine conservate balcoanele de lemn pictat. În 1716 pictorul Andreas Hermann din Sibiu realizează altarul baroc, deasupra căruia se montează orga în anul 1832. Între 1816 și 1819 în colțul de sud-vest al incintei se construiește locuința paracliserului și turnul clopotniță. In 1996 locuința se prăbușește si în anii următori se ridică o alta devenită muzeu.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate