Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Codlea/ZeidenAtractii

Între anii 1211-1225 în Țara Bârsei se aflau Cavalerii Teutoni. Pentru apărarea țării, aceștia au ridicat 5 cetăți, printre care și Cetatea Neagră (Schwarzburg) pe un vârf de deal, de 980 m, aflat la poalele Măgurii Codlei. Cetatea se afla la așa-zisul „Sachsenweg” (drum al Sașilor), drum care lega Țara Bârsei de Provincia Sibiului. Cetatea este menționată prima dată în documente, în anul 1265 drept „castro Feketewholum”. După retragerea teutonilor, cetatea intră sub ocrotirea regelui maghiar Béla al IV-lea al Ungariei. Probabil că la invazia tătarilor din 1345, Cetatea Neagră a fost distrusă și nu a mai fost reconstruită.
Biserica Evanghelică-Luterană, monument de factură romanică (sec. XIII), refăcută gotic în secolul al XV-lea, este înconjurată cu o puternică incintă punctată de turnuri prismatice (unele in pupitru) și prevăzută cu zwinger. Clopotnița, înaltă de 65 m, cu cele patru clopote se află la sud-est de biserică. În 1794 turnul a primit un coif în formă de bulb de ceapă, specific stilului baroc.
Biserica refacută în perioada gotică, a trecut prin două incendii majore în 1685 și 1701. La un an după cel din urmă a fost realizat remarcabilul tavan casetat al navei. Acesta este compus din 252 de casete pătrate ce înfațișează tot atâtea variante ale trandafirului lui Martin Luther sau Lutherrose.
În mijlocul tavanului se află un medalion octogonal pe care sunt pictați îngeri înaripați și o coroană de raze cu următoarea inscripție «Es werden nicht alle, die zu Dir sagen: Herr, Herr, ins Himmelreich kommen» (Nu toți cei care spun Doamne, Doamne vor ajunge în Impărăția Cerului).

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate