Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Cristian/NeustadtAtractii

Înființat in prima jumătate a secolului al XIII-lea de coloniștii germani (ulterior deveniți sași), în 1362 Cristianul este pentru prima oară menționat ca Krestyenfalu, într-o scrisoare a regelui Ludovic de Anjou, mai apoi în 1367 (Villa Cristiani), 1377 (Nova Civitas), și mai târziu sub diverse denumiri care nu îi vor da însă statutul de oraș, ci doar acela de târg sau sat.
În jurul anului 1270 este construită biserica Sf. Nicolae, mai târziu, biserica evanghelică. De-a lungul timpului, aceasta a suferit numeroase modificări. Corpul basilical inițial a fost ridicat în stil romanic având însă elemente sculpturale de factură gotică (din care se mai păstrează o rozasă integrală şi trei chei de boltă decorate cu bustul lui Iisus, un Agnus Dei şi o floare de cireș) care demonstrează prezenţa unui atelier de filiație cisterciană.
În prima jumătate a secolului al XIX-lea biserica a fost recladită în stil neoclasic, stil specific transilvănean. Reclădirea s-a datorat dărâmării parțiale, dar şi în scopul extinderii acesteia. Astfel, în noua clădire a fost încorporată și piatra de mormânt a preotesei Anna May (1631), salvată din biserica initială, pe care este sculptat Mielul cu labarum (monograma lui Hristos, care a fost reprezentată pe stindardul lui Constantin cel Mare). În secolul al XVII-lea s-a adăugat bastionului de intrare din incinta exterioară, un turn pentagonal pe care a fost înscris următorul text: Ist angefangen in Gottes namen das werk be 1654, ce vorbește despre anul când a fost înălțat turnul în numele Domnului.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate