Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Crit/Deutsch-KreuzAtractii

În interiorul bisericii încă se pastrează un turn pentagonal care veghează intrarea în cetatea fortificată și care poartă inscripția în latina veche din secolul al XVII-lea: "O felices vos qui in pace de beilo ei in beilo de pace cogitatis" ("Fericiți voi care vă gândiți în timp de pace la război și în timp de război la pace").
Biserica-cetate a fost construită iniţial ca bazilică în stil romanic păstrând ca vestigii ale acestui stil portalul de vest şi o fereastră cu boltă în semicerc. Interesant este faptul că cetatea are nu unul, ci două rânduri de incinte poligonale fortificate, una din secolul al XV-lea şi cealaltă din secolul al XVII-lea. La sfârşitul secolului al XV-lea biserica a fost reconstruită ca o biserică fortificată cu zid de apărare şi turnuri încă bine păstrate. Turnul-clopotniţă a fost construit mai târziu.
Biserica-cetate din Cața mai păstrează intact și așa numitul Turn al Slăninei în care locuitorii își păstrau slănina pentru ca pe timp de asediu îndelungat să poată supraviețui în interiorul cetății. De asemenea, altarul din 1813 este folosit până în ziua de azi.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate