Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Fiser



Atractii

Biserica fortificată din Fișer se remarcă prin picturile renascentiste pe care încă le mai păstrează. A fost construită între secolele XV-XVI pe un deal în partea nordică a satului și este formată dintr-o sală mică și un cor cu părți laterale poligonale. Biserica este încercuită de un zid de apărare cu formă neregulată și este protejat de două turnuri medievale. Zwingerul din partea de sud - un zid de apărare dublu - este specific acestei fortificații. Pe acest zid este plasat și turnul cu clopot construit în anul 1862. În vechile documente se poate observa că biserica a avut un nivel defensiv cu un gard din pietre care a fost demolat la sfârșitul secolului al XIX-lea. Piesa originală a altarului, ce datează din perioada de dinainte de reformă, din secolul al XVI-lea, a fost furată, redescoperită în anii 1990 şi păstrată astăzi în Sibiu.
Fişer, acum parte a oraşului Rupea, s-a dezvoltat deosebit de mult după secolul al XVI-lea când a fost finalizată construcţia fortificaţiei, datorită sistemului de căi de circulaţie în care se înscrie zona, compus din drumuri care se desfăşoară de-a lungul văilor largi care brăzdează relieful colinar – deluros al zonei, sau străbat zona întinsă a Podişului Hârtibaciului, pe văile secundare, legând reţeaua de aşezări săseşti precum: Caţa, Buneşti, Jibert, Ungra şi Homorod.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii