Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Ghimbav/WeidenbachAtractii

Ghimbavul a fost menționat pentru prima dată în anul 1342, an în care probabil a fost fondat de coloniștii germani. Din anul 1422, la fel ca toată Țara Bârsei, așezarea aparținea pământului crăiesc. Multe secole la rând, locuitorii au fost în mare parte sași.
De-a lungul anilor, Ghimbavul a fost de multe ori distrus parţial. În anii 1422 și 1658 de către invaziile turcești, în 1469 și 1586 de incendii, în anul 1599 de către trupele domnitorului Mihai Viteazul, în 1602 de soldații trupelor habsburgice ale lui Gheorghe Basta și în anul 1611 de către principele Transilvaniei Gabriel Báthory. După devastarea și depopularea din anul 1422, regele Sigismund de Luxemburg a renunțat, timp de zece ani, la impozite pentru a încuraja popularea așezării.
Biserica fortificatǎ „Sf. Petru” este o biserică evanghelicǎ a saşilor, tipicǎ pentru regiunea Brașovului. Aceastǎ formǎ de bisericǎ a fost construitǎ pentru apǎrarea locuitorilor satului în caz de atac. Baza zidurilor masive de fortificaţie dateazǎ din secolul al XV-lea. Fortificația a fost de formă circulară, înconjurată de un șanț cu apă care era alimentat de pârâul Ghimbășel. Accesul la Biserica fortificată era în sud-estul acesteia pe un pod mobil. În anul 1876 în locul turnului cu intrarea în cetate a fost construită primăria oraşului.
Biserica de la Ghimbav este singura biserică fortificată de rit evanghelic din Transilvania, pictată in întregime la interior. Pictura reprezintă motive florale și mai puțin religioase. Culorile sunt foarte vii și dau un aer sărbătoresc interiorului. În interiorul bisericii se află două panouri ce au înscrise pe ele numele sașilor ghimbășeni, morți în cele două războaie mondiale sau deportați în Rusia Sovietică.
Pe interiorul cupolei amvonului găsim sculptat un porumbel reprezentându-l pe Sfantul Duh, iar deasupra cupolei altarului există un pelican, însoțit de doi pui. Explicația o găsim într-o veche legendă care spune că pelicanul este o pasăre ce și-ar smulge și inima din piept pentru copiii săi, aluzie evidentă la sacrificiul cristic.

Tur Virtual
To view virtual tour properly, Flash Player 9.0.28 or later version is needed. Please download the latest version of Flash Player and install it on your computer.
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate