Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Harman/HonigbergAtractii

Biserica evanghelică din Hărman combină elemente romanice şi gotice, fiind concepută esenţial în perioada romanică. Elementele romanice târzii sunt arcul de triumf, capitelurile ce susţin acest arc şi bolta în cruce a corului. Biserica este împrejmuită cu ziduri înalte, prevazute cu șapte turnuri de apărare. Capela de nord a fost renovată în secolul al XV-lea, având o arhitectură impresionantă. În incinta capelei se mai păstrează o parte din pictura murală. Scenele prezentate sunt: „Apostolii Pavel (cu spada) şi Iacob (cu toiagul şi pălăria de pelerin cu scoică)“, „Iisus pe cruce“, „Naşterea“ (situată pe latura de sud). Pe peretele vestic este redat „Raiul şi Iadul“, iar pe timpanul uşii se află scena „Coborârii Sf. Duh”. Decorațiunile exterioare ale capelei sunt sculptate în piatră și reprezintă figuri umane. În interiorul bisericii se pastrează și astăzi băncile de lemn realizate in secolul al XVI-lea.

Probabil că în anul 1240, când a fost preluată de cistercienii de la Cârţa, bazilica romanică cu trei nave era în construcție. Se păstrează din această etapă majoritatea elementelor de construcție. Interiorul bisericii este destul de eterogen, astfel că pe lângă elementele cisterciene (ferestrele cu patru lobi traforați de deasupra celor în arc frânt) se conservă și o serie de elemente din diverse alte perioade.

Fortificaţia din jurul bisericii se prezintă ca o incintă circulară cu cinci bastioane pătrate şi unul octagonal, adăugat ulterior. Sistemul de apărare al porţii cuprinde un bastion ce adăposteşte un coridor boltit şi care are zăbrele culisante. Bastionul de est cuprinde o capelă mai veche acoperită cu bolţi în cruce. În mare parte fortificaţia a fost completată după 1593, an în care a fost afectată de un puternic incendiu. Incinta fortificaţiei cuprinde locuinţe tip fagure adosate la zidul de incintă, folosite ca adăpost în caz de pericol de întreaga obşte sătească.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate