Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Homorod/HamrudenAtractii

Undeva în secolul al XII-lea, în vremea regelui Geza al II-lea, câțiva hospites flandrenses sau oaspeți din Flandra s-au stabilit pe o colină din apropierea satului Homorod de astăzi. Aceștia vorbeau o limbă de origine germanică, dar puțin diferită de cea a sașilor. În a doua jumătate a secolului al XIII-lea, din motive strategice de apărare și pentru a fi mai aproape de sursa de apă, se spune că sătenii s-au mutat în josul dealului ("ham") pe care l-au defrișat ("roden"). De aici provine și numele localității, atestat prima oară în 1400 – "Hamerodia". Versiunea maghiară a numelui este că pârâul lângă care s-au mutat localnicii avea deja acest nume și că acei coloni din Flandra l-ar fi luat din limba maghiară, în care "hamar" însemna "repede". Istoria spune că fortificația care înconjoară biserica nu a fost niciodată cucerită, iar dușmanii au stat uneori și câte două săptămâni în jurul ei, lăsându-se în cele din urma păgubași.
La sfârșitul secolului al XIII-lea, localnicii au început construcția bisericii romanice de tip sală, o raritate față de planul cu trei nave al celor mai multe biserici săsești. Arcul triumfal este înzidit, iar vechiul cor se află ascuns în parterul turnului de est. Pereții lui sunt împodobiți cu fresce care datează din trei perioade (secolele al XIII-lea, al XIV-lea și al XV-lea). După construcţia cetăţii ţărăneşti, biserica a fost fortificată, corul şi absida fiind cuprinse într-un puternic turn.
Biserica evanghelică din Homorod a suferit refaceri ample faţă de forma sa iniţială, altarul fiind mutat pe latura de sud. Turnul de peste cor aparţine şi el unei etape ulterioare, când a fost ridicată fortificaţia. Prezenţa tribunei în clopotniţa de vest pledează pentru datarea construcţiei iniţiale în jurul anului 1270. Corul bisericii a fost încălecat de un turn mai înalt decât clopotniţa şi mai masiv, prevăzut cu metereze şi încoronat cu o galerie de lemn cu parapete pentru trăgători şi cu deschideri în podea pentru aruncat greutăţi şi lichide. O galerie identică a primit şi clopotniţa. Ambele galerii au fost refăcute după incendii. Incinta interioară are bastioane pătrate, dispuse la colţuri.

Tur Virtual
To view virtual tour properly, Flash Player 9.0.28 or later version is needed. Please download the latest version of Flash Player and install it on your computer.
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate