Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Hosman/HolzmengenAtractii

Localitatea Hosman este menționată în vechile documente istorice ca Holzmenia (1319), Holzmengen sau Holczmang nume care ar putea fi derivat din holz care însemna lemn și mangi care însemna mulțime. Pus laolaltă, Holzmengen ar fi putut însemna o grămadă de lemne.
Istoria spune că biserica din Hosman a fost construită de niște meșteri sau calfe din Viena care nu au găsit de lucru pe șantierul de la Alba Iulia. Astfel, ei au încercat să-și câștige banii la sat și au ajuns la Hosman unde, după modelul catedralei lor de acasă, Sfântul Ștefan din Viena, au ridicat și marele portal de aici. A fost construită o bazilică romanică în secolul al XIII-lea căreia i s-au adăugat in secolul al XVI-lea o incintă dublă de ziduri și șase turnuri de apărare. O atracție importantă la Hosman este moara cu motor istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea, produs de Langen & Wulf din Budapesta.
În Hosman vizitatorul va întâlni o comunitate multiculturală și tolerantă, fapt ce l-a convins pe un german care a hotărât să se stabilească în Hosman împreună cu familia. Aceștia reconstruiesc casa pe care au cumpărat-o după vechile tehnici de construcție a sașilor.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate