Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Ionesti/EisdorfAtractii

Comuna Caţa găzduieşte patru biserici medievale fortificate. Construită în secolul al XIII-lea, ca bazilică în stil romanic, biserica evanghelică fortificată din Caţa purta hramul Sfântului Nicolae. Biserica fortificată din Drăuşeni, monument deosebit de valoros pentru vechimea lui (sfârşitul secolului al XIII-lea) a fost construită în stil romanic, cu plan bazilical. Biserica evenghelică din Beia, ridicată în secolul al XV-lea, îmbină elementele în stil gotic (altarul), cu cele în stilul barocului rural al pictorilor din zona Rupea.
Spre deosebire de bisericile fortificate din comună şi din regiune care sunt evanghelice, biserica din Ionești este unitariană. Mai mult, este deopotrivă și printre cele mai vechi. Începută la sfârșitul secolului al XII-lea, biserica a fost terminată în veacul al XVI-lea, mai întâi în stil romanic, apoi cu elemente în stilul Renașterii.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate