Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Jimbor/SommerburgAtractii

Fortificația este diferită și unică față de celelalte găsite în Transilvania deoarece biserica este înconjurată de o incintă de tip oval și nu poligonal. Cetatea țărănească din satul Jimbor avea un rol de apărare când a fost construită în secolul al XIV-lea. Biserica-sală este construită în stil gotic și datează din secolul al XV-lea. Pentru acces, cetatea şi biserica au fost conectate printr-un tunel. Cetatea a fost restaurată în anul 1692 în urma invaziei tătare din 1690, iar în anul 1818 zidul exterior al cetații a fost dărâmat.
Biserica de la Jimbor are o suprafaţă mică în comparaţie cu celelalte fortificaţii din Judeţul Braşov, iar astăzi mai are un singur zid aflat în stare bună. În partea sudică se observă delimitarea unor încăperi dispuse pe două niveluri, probabil destinate proviziilor şi adăpostirii sătenilor în vremuri grele. În partea opusă acestor cămări, se găseşte un turn, cu o latură complet distrusă. Se mai observă urmele unui un zid suplimentar de apărare, dispus pe exteriorul a ceea ce există acum.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate