Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Maierus/NussbachAtractii

Datorită poziției sale strategice, se presupune că localitatea a reprezentat un punct de interes pentru Cavalerii Teutoni, atunci când aceștia au fost aduși aici de către împăratul maghiar Andrei al II-lea, în 1211.
Așezarea de la Măieruș nu apare în documentele transilvănene mai devreme de anul 1377. Despre biserica sa, construită probabil în secolul al XIV-lea sau al XV-lea cu ziduri de fortificaţie de circa 6-8 m înălţime se știe că a fost complet transformată, după un puternic incendiu ce a devastat-o în anul 1537. În urma acestui incendiu devastator, biserica şi clopotniţa au fost refăcute în stil gotic. Elementele de plastică arhitecturală care se mai pastrează confirmă stilul gotic târziu pe care l-a avut inițial biserica.
Localitatea, dezvoltată în principal prin exploatarea lemnului şi creşterea animalelor a înregistrat o cădere în timpul ciumei din 1718-1719, când din această localitate au pierit 230 de oameni. După depopularea masivă a satului, aceasta a primit un aflux de români, fapt care a modificat proporțiile demografice.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii