Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Mercheasa/StreitfortAtractii

Așezarea a fost prima data menționată în anul 1400 într-un registru bisericesc de impozite ca aparținând Scaunului Rupea. În subsolul localității se găsește un masiv de sare. Tradiția exploatării apei sărate de către localnici (din fântâni special amenajate) și a folosirii acesteia în gospodării s-a păstrat în aceasta zonă până în prezent.
Documentele arată că biserica Evanghelică-Luterană fortificată a fost construită în secolul al XIII-lea în stil romanic ca o bazilică cu trei nave și turn la extremitatea vestică a navei centrale. A suferit ulterior modificări importante. Ridicarea fortificațiilor a transformat lăcașul de cult într-un loc de refugiu pentru locuitori. În prezent mai păstrează rămășițe de picturi murale și un crucifix de peste 1,5 m datat din perioada tranziției de la gotic la renaștere. Tot din Mercheaşa provine şi o troiţă cu Domnul Iisus Hristos cu înălţimea de 2 metri , lucrată manual, care acum se află la Muzeul de Istorie din Bucureşti.
Pe singurul turn păstrat al fortificației s-au descoperit inscripționați anii 1517 și 1541, iar într-o altă parte, o inscripție ce poate fi tradusă: „Ce bine este când capetele cenușii sunt înțelepte, prudente și domnii sunt prevăzători”. Turnul din nord-vestul incintei era cunoscut drept „Bastion al Slăninei”.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate