Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Merghindeal/MergelnAtractii

Merghindeal (în dialectul săsesc Maerjln, în germană Marienthal, în traducere "Valea Mariei") a fost pentru prima dată atestată în 1336, dar biserica fortificată datează încă din a doua jumătate a secolului al XIII-lea. Ea reprezintă tipul cel mai simplu de biserică reduit, care mai poate fi întâlnit și la Homorod, Dealu Frumos, Bruiu și Veseud.
Biserica este înconjurată de o incintă de forma trapezoidală, lungă de 37 m și lată de cel mult 17 m, cu zidul de sud foarte bine fortificat și întărit la colțurile de sud-est și sud-vest cu câte un turn interior.
Curtina descrie un poligon neregulat, care depăşeşte un dreptunghi, alungit pe axa vest-est a bisericii. În nord-vest, o clădire aminteşte de un turn scund, care ar flanca o poartă complet refăcută. O altă poartă carosabilă, probabil mult mai nouă, a fost spartă spre colţul de sud-est. Colţurile de sud-vest şi sud-est dispun fiecare de câte un turn cu baze patrulatere neregulate. Primul, pe două niveluri de la sol, cu ferestre de tragere simplificate, în forma unor fante ori ferestre mici, dispune de un coif piramidal. Cel de-al doilea, folosind mediana colţului, a fost acoperit cu un acoperiş în pupitru. Pare dotat doar cu mici ferestre atipice, foarte nepotrivite pentru o apărare eficientă.
La vest, clopotnița a fost transformată într-un turn masiv, izolat de corpul bazilical, îngroșat substanțial la înalţimea primului nivel și întărit printr-o galerie cu parapet de lemn.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate