Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Mesendorf/MeschendorfAtractii

Meşendorf (Meschendorf), un sat aproape izolat, însă atât de german la origine, încât numele i-a rămas practic nealterat, este renumit prin biserica fortificată care a fost păstrată în forma ei medievală.
Nu se știe cu exactitate anul fondării bisericii. Se presupune totuși că biserica sală din Meșendorf a fost construită pe la jumătatea secolului al XIV-lea din gresie brută.
Documentele ne spun că în 1552 și 1554 Meșendorful primește o subvenție de 10 florini de la casa Provinciei Sibiu. Se presupune că acum este ridicat masivul „Turn de Carne” cu patru niveluri și galerie de paianță, precum și curtinele incintei exterioare de la vest, sud și est.
Biserica a fost transformată într-o biserică fortificată cu un nivel pentru apărare deasupra incintei şi cu un cor. Turnul din vest are o galerie care poate fi vizitată. Fortăreaţa are o incintă cu o poartă turn dublată în partea sudică de un al doilea zid de apărare. Interesant că biserica din Meşendorf prezintă un zwinger. Unele elemente arhitectonice, ca şi portalul de vest, dovedesc structura iniţială a elementelor romanice. Biserica dispunea de o galerie din lemn, atât în altar cât şi în navă. Vechea galerie de lemn se păstrează şi astăzi. Un cordon de ziduri în formă de poligon neregulat, cu un turn pătrat în colţul apusean, înconjoară monumentul. Incinta exterioară este în cea mai mare parte bine păstrată.
În 1653 este amplasat altarul poliptic cu patru panouri decorate cu scenele Patimilor. Într-o nișă biforă practicată în zidul sudic se afla o inscripție care indica anul 1701 ca data restaurării fortificației. Deasupra și la vestul acestei nișe se găsesc două portrete sculptate în gresie și încastrate zidului. Printre elementele speciale regăsim galeriile de lemn de la interior, realizate de tâmplarul Giorgium Philippi și pictate de Petru Orendt din Meșendorf, datate tot 1701.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate