Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Nocrich/LeschkirckAtractii

Istoria spune că familia von Brukenthal ar fi avut rădăcinile în Nocrich când, în 1580, Johann Gerendi din Altana (Alzen) îl numeşte pe un anume Michael Breckner originar din Nocrich, ca înlocuitor în funcția de jude regal. Mai târziu, în 1674 un alt Michael Brekner este ales jude in scaunul de Nocrich, iar în 1712 un alt jude, Michael Breckner, fiu la rândul său al altui jude (Demetrius Breckner), a fost înnobilat cu numele de von Brukenthal și a ajuns în rândul nobilimii funcționărești. Mai târziu, această familie de juzi Breckner au devenit nobilii von Brukenthal...
În 1494, după atacul turcilor, cei 160 de locuitori ai localității au primit o subvenție de 10 guldeni din partea Casei Orașului Sibiu pentru construirea unei incinte cu cinci turnuri și a unui puternic turn-clopotniță. La începutul secolului al XVI-lea, locuitorii din Nocrich, care erau în număr de 190 de oameni aveau o frumoasă și puternică fortificație în care își puteau apăra bunurile. Din păcate, în 1995, datorită exodului masiv al sașilor, în Nocrich mai rămăseseră cinci sași, iar preotul venea de la Alțâna.


AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
Atractii