Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Racos Castelul Sukosd BethlenAtractii

Castelul Feudal de la Racoş a fost construit în anul 1626 în stilul Renaşterii transilvănene. El a fost reşedinţa nobiliară fortificată a grofului Sukosd care o primise de la Gabriel Bethlen ca recompensă pentru servicii militare.

Castelul are bastioane circulare situate în colţurile zidurilor, iar la intrare, un turn pătrat pe sub care se făcea accesul. Castelul dispunea de un al doilea rând de ziduri mai groase situate în părţile de est, sud şi vest. În partea de vest a castelului, încăperile situate pe doua niveluri erau destinate pentru depozitarea cerealelor, iar încăperile de la parterul părţii de vest erau folosite drept grajduri.

În războiul dintre turci și austrieci de la 1664, Grigore Ghica Vodă se afla de partea austriecilor. După război, domnitorul este silit să fugă în Polonia. Soția sa, Doamna Maria, trece, la îndemnul său, în Transilvania unde, intrând sub protecția principelui Mihail Apafi, este adăpostită o perioadă mai îndelungată în castelul Racoșului. Aici îl va naște pe fiul său, Matei. Cererea Porții de a o trimite pe Doamna Maria cu comorile ei la Constantinopol este respinsă de Mihail Apafi.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate