Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Rasnov/RosenauAtractii

Documentar, denumirea Râșnovului apare prima dată in anul 1331 ca Rosnou, în traducere „Poiana rozelor”. Rose din Rosenau înseamnă "roză, trandafir". În perioada feudalismului dezvoltat, orașul Brașov ajunge cel mai mare şi important centru economic din Transilvania iar alături de el, Râșnovul devine al doilea târg din Țara Bârsei, fiind menționat in documentele medievale ca „târg“, având juzii și jurații săi. Importanța economică a Râșnovului va crește și mai mult după anul 1427, când regele Sigismund de Luxemburg, vizitând orașul și cetatea, i-a acordat dreptul de a ține târg. Românii râșnoveni deţineau în Țara Românească diferite proprietăți printre care și „stăpânirea asupra Muntelui Baiului“, pe care îl obținuseră prin banul Udriște și Toma postelnicul, fapt confirmat și de Mihai Viteazul, care numește Râșnovul „orașul domniei mele“.

Marea invazie a tătarilor din 1241, când Țara Bârsei a fost pustiită, precum și invaziile care au urmat, au determinat locuitorii Râșnovului să se gândească la construirea unui sistem de apărare cât mai puternic. Fiind construită de către ţăranii din Râşnov cu ajutorul sătenilor din Cristian şi Vulcan, cetatea nu are un stil arhitectural recunoscut, deoarece a fost construită cu scopul de a fi foarte greu de cucerit. Pereții au o formă neregulată şi măsoară până la cinci metri înălţime şi 1,5 metri lățime.

Recent, vechea cetate a fost restaurată, iar turiștii pot vizita fortăreața impresionantă. Cetatea este un muzeu de locuinţe, iar principala atracție este un schelet îngropat sub o podea de sticlă. O altă atracție o constituie camerele din interior, care sunt ca niște labirinturi legate prin scări de lemn şi pasaje secrete, transpunând turiştii în timpurile medievale.

Cetatea de la Râșnov a fost construită pe locul în care existase o bazilică romanică din care astăzi se mai păstrează doar arcul triumfal în plin centru. Râşnovul a fost afectat de incendii şi cutremure continue timp de aproximativ 500 de ani. Încă din anul 1335, tătarii au distrus oraşul prin incendiere. În secolul al XVI-lea, Râşnovul era atât de mult distrus de incendii, încât principele Sigismund Bathori acordă 500 de florini pentru refacerea târgului. Câţiva ani mai târziu, în timpul luptelor interne din Transilvania, trupele principelui Gabriel Bathori incendiază Râşnovul.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate