Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Roades/RadelnAtractii

Satul Roadeş posedă o biserică fortificată, aşezată pe o înălţime cu pante relativ abrupte, şi protejată de un zid dublu prevăzut cu cinci turnuri de apărare. Biserica fortificată săsească este situată pe un deal, în partea de vest a satului.
Biserica din Roadeș cu hramul Sf. Ioan este construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, iar lucrări masive de fortificare au loc începând cu anul 1494 când locuitorii din Roadeș primesc 8 florini destinați construcției bisericii și fortificației din Roadeș. Acum turnul este supraînălțat cu un al cincilea nivel și îmbrăcat cu o haină de zidărie groasă de 1,40 metri, astfel încât lățimea acestuia ajunge aceeași cu a corpului bisericii.
Complexul de fortificaţii de la Roadeş era conceput în formă ovală, cu patru turnuri dreptunghiulare. În părţile de sud şi est a fost construit un al doilea rând de ziduri. Turnul bisericii este prevăzut cu o galerie continuă aflată într-o stare bună de conservare. Arcadele sunt amplasate pe nava bisericii şi nu în zona corului ca de obicei. Turnul principal, situat la vest, a avut iniţial în partea sa inferioară un vestibul ai cărui pereţi sunt străbătuţi de patru deschideri de forma unor ogive, îmbrăcând turnul ca o mantie.
În interiorul bisericii există o uşă a sacristiei impresionantă, un cor cu dimensiunea de 3/6 din sanctuarul poligonal şi un turn vestic, care iniţial a avut patru intrări arcuite. În secolul al XV-lea şi la începutul secolului al XVI-lea, turnul a fost fortificat şi înălţat, prilej cu care arcadele de la parter au fost închise.
Cea mai valoroasă piesă din biserică este altarul poliptic. Sculpturi cu figurile Sf. Ioan Botezătorul și a Sf. Ioan Evanghelistul sunt regăsite în nișa centrală, iar scene din viața celor doi sfinți se pot găsi pe intradosurile panourilor mobile ale altarului. Pe fața acestora se regăsesc scene cu Patimile (datată probabil după 1533). Datorită valorii crescute, actualmente altarul se află la Johannes Kirche din Sibiu.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate