Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Rotbav/RotbachAtractii

Legendele satului spun că în prima jumătate a secolului al XIII-lea, 20 de familii de sași s-au stabilit la circa 1,5 km spre vest față de actuala așezare. În urma năvălirilor dese, aceștia au fost nevoiți, către 1250, să se mute mai spre est, pe drumul dintre Măieruș și Feldioara. Se spune că, spălându-și hainele în râu, după o năvălire pustiitoare, apele acestuia au devenit roșii, de unde și denumirea localității (Rotbav – Pârâul roşu).
În jurul anului 1300 a fost ridicată și biserica (actual evanghelică), în stil romanic, fortificată în secolul al XV-lea și împrejmuită mai apoi de zidurile unei cetăți fortificate tipic săsească. Este una dintre cetățile de acest fel care conservă în stare bună zidurile sale. Fortificația bisericii a fost făcută cu un zid de incintă înalt de șase metri sprijinit de contraforturi şi cu un şanţ. Drumul de strajă ducea la zona superioară cu metereze în forma de gaură de cheie și masiculi proeminenţi. Cămările de provizii, specifice bisericilor fortificate, căptușeau și aici zidul. Intrarea în cetate era apărată de turnul porții, în care se afla și administrația orașului, cu o celulă pentru prizonieri sau condamnați. Aceasta poate fi văzută chiar și în zilele noastre. În 1603 turnul de poartă este distrus și reconstruit către interior cu fațada principală aliniată zidului de incintă. Acoperișul piramidal se încheie cu o lanternă și un turnuleţ, al cărui glob aurit a fost amplasat aici după dărâmarea în 1857 a turnului porţii Purzengasser.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate