Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Rupea/RepsAtractii

Legenda spune că dacă un cuplu va bea din fântâna din cetate, acesta va cunoaște iubire veşnică. De asemenea, se spune că aici, la Rupea, este și locul în care regele Daciei, Decebal, s-a sinucis.
Cetatea Rupea a fost o aşezare dacică (Rumidava), iar mai târziu, în timpul cuceririi romane, numele său a fost schimbat în Rupes (stâncă sau piatră, în latină). Cetatea are forma unei spirale ascendente, sistemul de fortificaţie fiind format din trei incinte: Cetatea de sus, de mijloc şi inferioară. Curtinele formeaza 4 incinte, fiind întărite din loc în loc cu turnuri poligonale, circulația fiind controlatǎ de mai multe porți interioare care compartimenteazǎ ansamblul fortificat. Incinta centralǎ este prevăzută cu un reduit și cu o capelă.
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați impotriva regelui Carol Robert al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație dar și refugiu pentru populația ce locuia pe dealurile și în valea din împrejurimi. În 1719 locuitorii așezării se refugiază aici pentru a se izola de epidemia de ciumă.
Așezarea cetăţii este strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.

AtractiiAtractiiAtractiiAtractii invecinate