Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Selistat/SeligstadtAtractii

În anul 1733, când episcopul român unit cu Roma, Inocențiu Micu-Klein a organizat în Ardeal o conscripțiune, în localitatea Seliștat trăiau 12 familii românești, adică aproximativ 60 de persoane. Nu exista nici biserică românească și nu a fost recenzat niciun preot. Denumirea satului Szélistat era redată în ortografie maghiară, întrucât rezultatele conscripțiunii erau destinate unei comisii formate în majoritate din unguri.

În Seliștat se poate găsi o cetate țărănească cu o biserică evanghelică în interiorul său, care a fost construită în stil Gotic între secolele XIII și XV și este atestată documentar prin două indulgențe papale, de la 1450 și 1466. Povestea spune că turnul a fost construit primul şi apoi biserica. Turnul era folosit în caz de asalt, iar intrarea în el era la trei metri înălțime. Dacă în timpul atacului cineva se găsea în afara turnului, era ridicat cu o frânghie. Pe grinzile din interiorul turnului, au fost gravate numele meșterilor locali ca un semn de durabilitate a turnului. Astăzi, în casa parohială, se poate găsi o tabără pentru copii.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate