Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Atractia este deja in circuitul tausterge din circuit

Sibiu/HermannstadtAtractii

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea. Prima mențiune a cetății este făcută în 1191 sub numele Cibinium, într-un document ecleziastic de la Vatican. Prima atestare documentară în forma Hermannstadt datează din anul 1223, dar există și mențiuni ale numelui Villa Hermanni. În anul 1241 a fost atacat, cucerit și parțial distrus de hoardele mongole.
În secolul al XIV-lea, Sibiul a devenit un mare centru de comerț și timp de secole a fost cea mai importantă cetate germană din Transilvania. Meșteșugarii din oraș erau organizați în bresle, în 1376 fiind cunoscute un număr de 19 bresle.
În anul 1366 Sibiul a fost declarat "oraș". Aici a fost publicat, în anul 1544, Catehismul Luteran, prima carte tipărită în limba română.
Este imposibil de povestit un oraș în câteva rânduri. Sibiul este un burg ce trebuie văzut. Sibiul este un veritabil muzeu în aer liber, cu case care datează de prin veacul al XIV-lea, cu acea atmosferă pe care puține orașe europene o mai păstrează integral în toate colțurile lor.
În Sibiu, vizitatorul poate găsi așa numitul Pod al Minciunilor, fiind primul pod de fontă de pe teritoriul actual al României, realizat în 1859, asigurând accesul în cetate dinspre Orașul de Jos. Legendele legate de numele podului spun că acesta scârțâia la fiecare minciună spusă de cei care treceau pe el, amenințând să se rupă sub „greutatea” unei minciuni mai mari.
Construcția bisericii evanghelice Sfânta Maria a fost începută în jumătatea a doua a secolului al XIV-lea pe locul unei vechi biserici. Clădirea bisericii este dominată de turnul pe șapte niveluri cu cele patru turnuleţe pe colţuri, semn că orașul avea dreptul de condamnare la moarte. Foarte valoroase sunt cristelnița de bronz care se presupune că a fost turnată din bronzul tunurilor turcești capturate de către sibieni în 1437 și care are forma unui potir cu talpa, picior, nod și bazin, fiind decorat cu o serie de inscripţii gotice. Alături de cristelniță, foarte valoroase sunt picturile murale vechi din anul 1445. Orga, realizată în stil baroc datează din 1671 și este realizată de un meșter slovac care a locuit în Sibiu.
În anul 1796 se interzic înhumarile în biserică dar, cu toate acestea, se va mai face o excepție în anul 1803, când trupul neînsuflețit al baronului Samuel von Brukenthal va fi depus în cripta amenajată lângă amvon. Turnul bisericii cu o înălţime de peste 70 de metri este cel mai înalt din Transilvania. Biserica este restaurată în întregime în anul 1998 de o firmă germană și este clasificata de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național ca un monument istoric din clasa A – monument de importanță națională.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
Atractii


Circuit personalizat

Sibiu/Hermannstadt
Vezi circuitul tau