Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Ungra/GaltAtractii

În documentul de predare a Țării Bârsei Ordinului Teutonic din anul 1211, Ungra era menționată ca graniță a acesteia. În traducere mai veche, numele satului este "Grânar". Ungra a luat ființă in jurul anului 1100, când primii coloniști sași sosiţi în Transilvania s-au așezat aici. Urmele de locuire ale zonei sunt însă mult mai vechi, fiind cunoscute multe șantiere arheologice pe aria comunei Ungra. Este de amintit vechiul castru roman Pons Vetus.
Pentru construcţia fortificaţiei au fost utilizate pietrele provenite de la ruinele castrului Pons Ventus, situat pe râul Olt. În portalul acestei biserici sunt zidite capete de leu provenite tot din vechiul castru roman. Unul dintre aceste capete de leu este în prezent păstrat la Muzeul Brukenthal din Sibiu.
Balcoanele adosate pereților laterali facilitează accesul către orgă și către altarul datând din secolul al XVI-lea. Altarul reprezintă Răstignirea și este inscripționat cu sintagma Veritas Domini manet in aesterum (Adevărul Domnului rămâne în eternitate).
Dintr-o veche cronică a satului s-a aflat că, de-a lungul timpului (sec. XVI-XVII), noii veniți în sat, nu erau primiți direct în vatra satului, ci erau dirijați pe o vale situată la circa doi kilometri, numită și astăzi Valea Ungrișoarei, și numai ulterior, după ce făceau dovada bunei purtări, convingând mai marii satului că sunt harnici și cinstiți, dobândeau dreptul de a se stabili în perimetrul satului.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii invecinate