Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Valchid/WaldhuettenAtractii

Situată în valea unui mic afluent al Târnavei Mari, așezarea din Valchid își datorează prima apariție documentară unui incident nu prea onorabil: în 1345, țăranii din Valchid au fost interogați în procesul prădării greavilor sași din Curciu și din alte sate aparținând micilor comune învecinate, Roandola și Noul Săsesc.
Biserica evanghelica este construită în stil gotic matur și nu are turn. Anul 1507, incizat în tencuiala peretelui de sud al corului, sub streașină, indică probabil momentul ridicării bolții corului, o boltă semicilindrică cu penetrații, îmbrăcată într-o rețea romboidală de nervuri din teracotă, asemănătoare celei din corul bisericii din Bazna, clădită cu doar trei ani înainte.
Terenul din colțul de nord-est al cetății a fost loc comun de înhumare, mulți localnici căzând victime molimelor sau războaielor. Un asemenea masacru pare să se fi întâmplat aici în timpul războiului civil din 1605, când trupele voievodului transilvănean Ștefan Bocskay, adversar al Habsburgilor au incendiat comunele Valchid, Copșa Mare, Richiș și Saros.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractiiAtractii
Atractii