Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
ATRACTII
Adauga atractia la circuitul tauadauga la circuit

Vulcan/VolkendorfAtractii

Biserica în stil romanic datează din secolul XIII, de atunci păstrându-se doar fundațiile și intrarea. Distrusă în urma năvălirilor turcești din 1421 și 1432 biserica a fost reconstruită în stil gotic și fortificată. Se pare că biserica din Vulcan este singura din Țara Bârsei care are specificată data de construcție a acesteia: deasupra porţii există o inscripţie care spune că această biserică a fost construită în 1521.
După distrugerea așezării în 1611, de către armatele lui Gabriel Bathory (supraviețuitori: 5-6 persoane şi 300 de refugiați în alte părți), Vulcanul a fost reconstruit din temelii. Refacerea cetății a început la 1632, iar a bisericii la 1665. Clopotnița a fost terminată în 1794, iar în 1808 vechea primărie. În 1833 a fost renovată cetatea.
Biserica fortificată din Vulcan este asemenea unei miniaturi în comparaţie cu alte biserici fortificate din Transilvania. Unele dintre camerele din peretele fortificației sunt folosite, chiar şi astăzi, pentru depozitarea de fructe şi legume.

AtractiiAtractiiAtractii
AtractiiAtractii invecinate