Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
CIRCUITE

Circuit in zona Fagaras

Circuite

Circuitul turistic medieval din zona Făgărașului are ca principală atracție Cetatea Făgăraşului, unul dintre cele mai impunătoare monumente din ţară. Cetatea Făgărașului a avut un trecut zbuciumat presărat cu numeroase asedii, schimbării de proprietari, fiind pe rând reşedinţă voievodală şi reşedinţă princiară.
De-a lungul existenţei sale, cetatea Făgăraşului a avut un rol deosebit de important în apărarea Transilvaniei, fiind cea mai bine apărată fortificaţie din sudul Transilvaniei. Ea a suportat de-a lungul istoriei sale numeroase asedii din partea: turcilor, maghiarilor, românilor, austriecilor, asedii care s-au soldat toate cu un eşec, cetatea nefiind niciodată cucerită prin forţa armelor, doar în câteva cazuri fiind nevoită să cedeze datorită trădărilor.
Biserica fortificata din Selistat impresioneaza prin turnul sau, construit cu mult inainte de biserica, iar biserica fortificata Cincsor impresioneaza prin sistemul aparte de fortificare.

Durata circuit: aproximativ 3 ore
Poate fi realizat cu plecare din Brasov sau din Sibiu.
Modalitati de parcurgere: autoturism sau tren


Atractii disponibile in circuit
« inapoi