Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
EVENIMENTE

Conferinta Nationala

În cadrul conferinței a fost prezentat proiectul de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania pe care ARPCPS îl desfășoară cu ajutorul unei finanțări în valoare totală de 1.035.576,16 lei, primită de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în cadrul Programului Operațional Regional, DMI 5.3.
Proiectul ”Circuit turistic medieval în Transilvania” cuprinde realizarea unor materiale de promovare (broșuri, calendare, agende, hărți turistice etc.) și a unui portal de promovare ce conține informații complete despre cetățile, castelele și bisericile medievale fortificate din județele Brașov, Mureș și Sibiu (www.transilvania-medievala.ro). ”Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-și construiască propriul circuit în funcție de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziție. Astfel oricine se bucură de cel puțin o zi liberă are acum posibilitatea de a câștiga mai mult decât odihnă și relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradițiile, istoria și cultura Transilvaniei”, a declarat Horia Moașa, președintele ARPCPS.
Pe lângă materialele și portalul de promovare, asociația va organiza o caravană de expoziții foto de mari dimensiuni cu obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu în șase orașe importante din România: ”Această caravană va începe în Brașov, în data de 6-8 aprilie 2012, în Piața Sfatului și va continua în Tg. Mureș, Sibiu, București, Timișoara și Iași. Încercăm să aducem obiectivele medievale din Transilvania mai aproape de oameni și să-i determinăm să ia parte la diverse circuite medievale din Transilvania. Pe tot parcursul caravanei vom avea susținerea unei campanii media puternice în ziare, la radio și televiziuni”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreședintele ARPCPS.
În cadrul conferinței au făcut lobby pentru circuitul turistic medieval din Transilvania și reprezentanții altor asociații cu implicare puternică în acest turism de nișă. Asfel, Caroline Fernolend din partea Fundației Mihai Eminescu Trust a prezentat agențiilor de turism eforturile fundației de a promova un altfel de turism rural, prin implicarea localnicilor atât în renovarea caselor și a obiectivelor turistice, cât și prin realizarea unui agro-turism autentic ce presupune cazare în casele localnicilor și masă doar din produsele realizate în gospodăria sau grădina proprie. Un astfel de caz de succes este satul Viscri cu o populație de doar 400 de oameni, dar cu peste 12.000 de turiști anual.Mai mult, Mihai Dragomir de la Asociația Mioritics a prezentat eforturile asociației de a promova obiectivele medievale, de a realiza info-point-uri în Transilvania și de a organiza numeroase evenimente menite să atragă turiștii la bisericile medievale din satele transilvănene. Două astfel de evenimente au atras atenția agențiilor de turism prezente la conferință. Este vorba despre Transylvanian Brunch, organizate de regulă în ultima sâmbătă a fiecarei luni într-o locație deosebită. Brunch-urile se bucură pe lângă oferta culinară și de un element tematic, de exemplu plimbare cu drezina pe șinele mocăniței, drumeție pe un traseu cultural, muzică deosebită etc. Pe lângă brunch-uri, un alt eveniment important este photo ride-ul în Transilvania unde turiștii au posibilitatea de a fotografia atât elemente naturale, cât și obiective medievale.
O initiativă de succes în județul Mureș este primul traseu de cicloturism din România. Cornel Stanciu de la Fundația ADEPT a prezentat eforturile fundației de a realiza un traseu de 7,5 km lungime în județul Mureș. Acest traseu este doar începutul, deoarece fundația își propune să lege mai multe sate în care se găsesc obiective medievale prin trasee de bicicletă pentru turiștii care doresc o alternativă la turismul clasic.
În final, Christian Macedonschi de la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Brașov a prezentat inițiativa asociației de a realiza un prim circuit medieval în Țara Bârsei cu ajutorul unor autobuze turistice. Aceste autobuze vor avea o frecvență de 3 ore și vor parcurge următorul traseu: Brașov – Prejmer – Hărman – Sânpetru – Bod – Feldioara – Hălchiu – Codlea – Ghimbav – Cristian – Vulcan – Zărnești – Bran – Moieciu – Râșnov – Poiana Brașov.
”Am încercat ca prin această conferință să motivăm agențiile de turism ca la următoarea reeditare a cataloagelor de oferte să includă și circuite turistice medievale în Transilvania”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreședintele ARPCPS.

Stire Mix TvStire RTTInvitație

Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes vă invită vineri, 30 martie 2012 la Conferința națională de promovare a circuitului turistic medieval Brașov – Mureș – Sibiu creat în cadrul proiectului “Circuit Turistic Medieval în Transilvania”, proiect co-finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conferinţa va avea loc in cadrul Transylvania Tourism Fair, la Braşov Business Park (Strada Ionescu Crum, nr. 1, Brașov - 500446) începând cu ora 11:00.
Conferința națională de promovare a circuitului turistic din Transilvania se adresează agențiilor de turism locale și naționale. Scopul conferinței este de a prezenta circuitul turistic medieval și de a motiva agențiile de turism să îl includă în cataloagele lor de oferte.
Invitații vor fi reprezentanţi ai agențiilor de turism, ai autorităților locale, precum și ai ONG-urilor de profil. Un aspect important al conferinței va fi prezentarea unor cazuri de succes privind dezvoltarea și perpetuarea unor circuite turistice din regiunea Transilvaniei.
În urma conferinței, agențiile de turism care doresc să organizeze acest circuit vor primi pachete cu materiale de prezentare din cadrul proiectului (broșuri, hărți, calendare și agende). Aceste materiale vor fi acordate gratuit clienților interesați de participarea într-un astfel de circuit organizat.

Considerăm că participarea dumneavoastră este extrem de importantă pentru dezvoltarea, susținerea și promovarea acestui circuit turistic.

Va rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până la data de 25 martie 2012 ora 16.00

Cu consideraţie,
Astrid Hamberger
Vicepresedinte ARPCPS

Tel.: 0769 006 949
E-mail: astrid2001ro@yahoo.com

EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
EvenimenteEvenimenteEvenimente
Evenimente
« inapoi