Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
EVENIMENTE

Festivalul Jazz at Bran Castle 2018

Festivalul Jazz at Bran Castle | Ediția a VI-a, 24-26 august 2018

Fundația Culturală Jazz Festivals & Events, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, organizează în perioada 24-26 august 2018 a VI-a ediție a Festivalului Jazz at Bran Castle, care se va desfășura în incinta curții interioare a Castelului Bran și în Biserica Evanghelică Râșnov, cele două locuri fiind deja tradiționale pentru iubitorii festivalului.

Ediția de anul acesta a festivalului își propune, printre altele, să reunească mai mulți artiști care nu au mai concertat împreună în ultimii ani, cum ar fi: Stefano Bollani, considerat cel mai bun pianist italian al ultimilor ani și Enrico Rava, un muzician prodigios, angajat continuu în proiecte muzicale diverse, trompeta sa fiind la fel de pregnantă de-alungul a anilor.

De asemenea, în prima sa seară, festivalul va fi gazda unor concerte de excepție, susținute de excepționalul pianist cubanez Omar Sosa și versatilul interpret de kora, senegalezul Seckou Keita, secondați de percuționistul venezuelean Gustavo Ovalles. Cei trei artiști vor cânta muzica ultimului lor disc “Transparent Water”, în care sonoritatea unei multitudini de instrumente africane și sud-americane se va armoniza cu pianul. În continuarea primei zile, basistul suedez Lars Danielsson împreuna cu chitaristul britanic John Parricelli, pianistul din Martinica, Grégory Privat și percuționistul suedez Magnus Öström, ne vor prezenta “Liberetto III” (ACT 9840-2) un album eclectic, plin de melodicitate.

În egală măsură, festivalul își propune să aducă în atenția iubitorilor jazz-ului câteva proiecte muzicale mai puțin obișnuite, aflate la confluența dintre muzica clasică și jazz, cum ar fi concertul Trio Medieval, un trio vocal scandinav, aflat la al șaptelea disc la casa ECM, discul “Rimur” fiind scos împreună cu talentatul trompetist norvegian Arve Henriksen, în premieră pe scena festivalului. În același context se înscrie și concertul Rabih-Abou Khalil Trio, în care arta libanezului Rabih Abou-Khalil, un virtuoz al oud-ului, se imbină într-un fusion inedit, denumit world-jazz, cu tehnicitatea percuționistului american Jarrod Cagwin și lirismul acordeonistului italian Luciano Biondini. Cei trei vor promova muzica ultimului lor disc “The Flood and the Fate of Fish”, realizat în februarie 2018.

Apreciatul Daniele Di Bonaventura, un prieten fidel al festivalului, revine cu un proiect cult, împreună cu Vertere String Quartet, pentru a ne delecta cu poate cel mai melodios disc al sau, “Sine Nomine”. În același spirit al revenirilor, trompetistul norvegian Nils Peter Molvaer va prezenta, în formula de trio însă, discul “Buoyancy”, ultimul disc al quartetului său.

În ambianța barocă a Bisericii Evanghelice Râșnov, Trio Medieval și Arve Henriksen vor reconstrui sonorități ale muzicii profane în biserică, de curând apreciate și de iubitorii jazzului la Biserica Luterană din București.

Cel mai vizitat obiectiv turistic al României se va prezenta pentru câteva zile ca o citadelă a jazzului internațional.

Concertele vor avea loc de vineri până duminică, începând cu orele 19.00, în curtea interioară a Castelului Bran și sâmbătă, de la ora 12:00, în Biserica Evanghelică Râșnov, astfel:

Vineri, 24 august, 2018

ora 19:00 - Omar Sosa Trio “Transparent Water”

Omar Sosa (Cuba) – pian, percuție,
Seckou Keita (Senegal) – kora
Gustavo Ovalles (Venezuela) – percuție
ora 20:30 - Lars Danielsson Quartet “Liberetto III”

Lars Danielsson (Suedia) - contrabas
John Parricelli ( Marea Britanie) - chitară
Grégory Privat ( Martinica) - pian
Magnus Öström (Suedia) - percuție
Sambata, 25 august, 2018

ora 12:00 - Biserica Evanghelică Râșnov - Trio Medieval & Arve Henriksen (Norvegia)

Jorun Lovise Husan (Norvegia) - vocal
Linn Andrea Fuglseth (Norvegia) - vocal
Anna Maria Friman (Norvegia) - vocal
Arve Henriksen (Norvegia) - trompetă, electronics
ora 19:00 - Enrico Rava și Stefano Bollani Duo

Enrico Rava (Italia) - trompetă
Stefano Bollani( Italia) - pian
ora 20:30 - Trio Medieval & Arve Henriksen (Norvegia)

Jorun Lovise Husan (Norvegia) - voce
Linn Andrea Fuglseth (Norvegia) - voce și shrutibox
Anna Maria Friman (Norvegia) - voce și hardanger
Arve Henriksen (Norvegia) - trompetă, electronics
ora 21:45 - Nils Peter Molvaer Trio- “Buoyancy”

Nils Peter Molvaer (Norvegia) - trompetă
Jo Berger Myhre – (Norvegia) - bas
Erland Dahlen –(Norvegia) - baterie
Duminica, 26 august, 2018

ora 19:00 - Daniele Di Bonaventura & Vertere String Quartet “Sine Nomine”

Daniele Di Bonaventura (Italia) - bandoneon
Giuseppe Amatulli (Italia) - vioară
Rita Paglionico (Italia) - vioară
Domenico Mastro(Italia) - violă
Dattoli Pietro(Italia) - violoncel
ora 20:30 - Rabih Abou-Khalil Trio “The Flood and the Fate of Fish”

Rabih Abou-Khalil(Liban) - oud
Jarrod Cagwin (SUA) - baterie, percutie
Luciano Biondini (Italia) - acordeon
Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.jazzevents.ro.« inapoi