Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
EVENIMENTE

Merita vizitata - Biserica Evanghelica lutherana de la Sercaia

Biserica evanghelică din Șercaia, atestată în anul 1429, se află sub patronajul Sf. Caterina. Această biserică a suferit distrugeri repetate, fiind construită și reparată în mai multe rânduri. Biserica a fost dărâmată și reconstruită între 1868 și 1875 în stil gotic. Arhitect a fost inginerul Josef Sampek din Brașov.
Din motive de spațiu, biserica a fost reorientată pe direcția nord-sud. Altarul a fost construit după planurile inginerului orașului Brașov, Peter Bartesch. Basorelieful Cinei celei de Taină a fost realizat de către profesorul de sculptură Hermann, după pictura lui Leonardo da Vinci.

De-o parte și de alta a lucrării au fost așezate două statui de ghips, ale apostolilor Petru și Pavel, care au rezistat până la Primul Război Mondial. Aceste statui au fost distruse în 1916 și înlocuite cu două picturi în ulei ale lui Eduard Morres, în 1928. Acestea îl reprezintă pe Sf. Pavel cu sabia și pe Martin Luther sub forma sfântului Cristofor. Tot la interior poate fi admirată și orga Wegenstein, construită la Timișoara în 1921.

Turnul bisericii poartă data 1691, dar se presupune că vechimea acestuia ar fi mai mare.

Mai multe detalii pe www.newsbv.ro

Evenimente




« inapoi