Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
EVENIMENTE

Stagiunea de concerte de orga la Biserica Neagra din Brasov 2016

Stagiunea de concerte de orga la Biserica Neagra din Brasov 2016

Cea de a 64-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Brașov se deschide marți, la ora 18.00, la Biserica Neagră, cu prezentarea celor patru instrumente aflate în biserică.

Pe lângă orga Buchholz a Bisericii Negre, care datează din anul 1839, se vor susține concerte și la orgile din Lechința (1861), Hamba (1837), și cea din Rupea (1699), aflate în Biserica Neagră din cauza unor lucrări de reparații care se fac la bisericile de unde provin.

Stagiunea din acest an va cuprinde un număr de 35 de concerte, susținute de artiști din România, Canada, Germania, Norvegia și Elveția.

Concertele au loc în zilele de marți, în lunile iunie și septembrie, iar în iulie și august, în zilele de marți, joi și sâmbătă, de la ora 18.00. Programul durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 12 lei, copiii cu vârsta sub șapte ani și elevii, pe baza carnetului de elev, având intrarea gratuită.

O parte din fonduri vor fi alocate unor acțiuni de caritate, au anunțat organizatorii, Biserica Evanghelică din România, Parohia Brașov.

EvenimenteEvenimente
« inapoi