Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
PRESA

Anunt de presa

ANUNȚ DE PRESĂ Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes, cu sediul în strada Pictor Valeriu Maximilian nr. 2, Municipiul Braşov, Judeţul Braşov derulează, începând cu data de 23.03.2011, proiectul “Circuit Turistic Medieval în Transilvania”, proiect co-finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, in calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele și pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 1.035.576,16 RON, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 702.492,70 RON, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 107.439,30 RON, iar co-finanțarea eligibilă a Beneficiarului este de 16.530,00 RON. Proiectul se implementează în judeţele Braşov, Mureş, Sibiu, Ilfov, Timiş şi Iaşi, în 6 localităţi: Braşov, Târgu Mureş, Sibiu, Bucureşti, Timişoara, Iaşi pe o durată de 15 de luni. Obiectivul proiectului este dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin promovarea circuitului turistic medieval Braşov - Mureş - Sibiu – reprezentat de cetăţile, castelele şi bisericile medievale fortificate – în vederea creşterii vizibilităţii zonei ca destinaţie cultural-turistică autentică şi reprezentativă pentru creaţia culturală românească, atragerii de operatori turistici în promovarea circuitului şi creşterii numărului de turişti proveniţi din interiorul României. Promovarea circuitului turistic medieval din Transilvania se va realiza prin derularea unor evenimente de promovare –expoziții de fotografie de mari dimensiuni (1/1m şi 1,5/1m) în fiecare dintre cele 6 locaţii şi cu ajutorul unor materiale de promovare sub forma unei broşuri de prezentare, harta circuitului medieval, calendare de perete, agende care vor fi distribuite gratuit turiştilor care vor vizita expoziţia, spoturi radio şi video, dar şi un portal de promovare al circuitului. Tot în cadrul proiectului se va realiza o conferinţă naţională de promovare a circuitului turistic medieval. Detalii suplimentare puteţi obţine de la: Manager proiect: Horia MOAŞA Tel: 0766.290.310 E-mail: horiamoasa@yahoo.com Asistent manager: Astrid HAMBERGER Tel: 0766.282.090 E-mail: astrid2001ro@yahoo.com

Presa
« inapoi