Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
PRESA

Conferinta nationala de promovare din Brasov, 30 martie 2012

În cadrul Transylvania Tourism Fair Brașov a fost prezentat proiectul de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania pe care Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes (ARPCPS) îl desfășoară cu ajutorul unei finanțări în valoare totală de 1.035.576,16 lei. Proiectul ”Circuit turistic medieval în Transilvania” cuprinde realizarea unor materiale de promovare (broșuri, calendare, agende, hărți turistice etc.) și a unui portal de promovare ce conține informații complete despre cetățile, castelele și bisericile medievale fortificate din județele Brașov, Mureș și Sibiu (www.transilvania-medievala.ro). ”Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-și construiască propriul circuit în funcție de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziție. Astfel oricine se bucură de cel puțin o zi liberă are acum posibilitatea de a câștiga mai mult decât odihnă și relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradițiile, istoria și cultura Transilvaniei”, a declarat Horia Moașa, președintele ARPCPS. Pe lângă materialele și portalul de promovare, asociația va organiza o caravană de expoziții foto de mari dimensiuni cu obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu în șase orașe importante din România: ”Această caravană va începe în Brașov, în data de 6-8 aprilie 2012, în Piața Sfatului și va continua în Tg. Mureș, Sibiu, București, Timișoara și Iași. Încercăm să aducem obiectivele medievale din Transilvania mai aproape de oameni și să-i determinăm să ia parte la diverse circuite medievale din Transilvania. Pe tot parcursul caravanei vom avea susținerea unei campanii media puternice în ziare, la radio și televiziuni”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreședintele ARPCPS.


Continuarea articolului pe www.newsbv.ro


Agenţiile locale şi naţionale de turism au fost invitate astazi la Braşov Business Park la conferinţa naţională de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania. Circuitul turistic include Braşovul, Mureşul şi Sibiul.


Promovare naţională pentru Circuitul turistic medieval din Transilvania. Produsul turistic a fost creat în cadrul unui proiect co-finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Conferinţa a avut loc la ora 12.00 si s-a adresat agenţiilor de turism locale şi naţionale, cărora le-a fost prezentat circuitul turistic medieval, motivîndu-le să îl includă în cataloagele lor de oferte. Pe lîngă organizatorii de la Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes, la conferinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai ONG-urilor de profil. Un aspect important al conferinţei a fost prezentarea unor cazuri de succes privind dezvoltarea şi perpetuarea unor circuite turistice din regiunea Transilvaniei. În urma conferinţei, agenţiile de turism care doresc să organizeze acest circuit vor primi pachete cu materiale de prezentare din cadrul proiectului - broşuri, hărţi, calendare şi agende. Aceste materiale vor fi acordate gratuit clienţilor interesaţi de participarea într-un astfel de circuit organizat.


Mai multe detalii pe: Transilvania ExpresTravel MixMonitorul Expres


Stirea MIX TV de prezentare a conferintei nationle de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania.Stirea RTT de prezentare a conferintei nationle de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania.În cadrul Târgului de Turism de la Brașov a fost prezentat proiectul de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania, proiect care a primit o finanţare de peste 1 milion de lei.


Proiectul "Circuit turistic medieval în Transilvania" cuprinde realizarea unor materiale de promovare (broșuri, calendare, agende, hărți turistice etc.) și a unui portal de promovare ce conține informații complete despre cetățile, castelele și bisericile medievale fortificate din județele Brașov, Mureș și Sibiu (www.transilvania-medievala.ro).


"Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-și construiască propriul circuit în funcție de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziție. Astfel oricine se bucură de cel puțin o zi liberă are acum posibilitatea de a câștiga mai mult decât odihnă și relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradițiile, istoria și cultura Transilvaniei", a declarat Horia Moașa, președintele ARPCPS, citat de newsbv.ro.


Pe lângă materialele și portalul de promovare, asociația va organiza o caravană de expoziții foto de mari dimensiuni cu obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu în șase orașe importante din România...


Mai multe detalii in Adevarul


Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Transylvania Tourism Fair Braşov proiectul de promovare a circuitului turistic medieval din Transilvania. Pentru implementarea proiectului a fost obţinută o finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul Programului Operaţional Regional, DMI 5.3 în valoare de 1.035.576,16 lei. Proiectul „Circuit turistic medieval în Transilvania” cuprinde realizarea unor materiale de promovare (broşuri, calendare, agende, hărţi turistice etc.) şi a unui portal de promovare ce conţine informaţii complete despre cetăţile, castelele şi bisericile medievale fortificate din judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu (www.transilvania-medievala.ro).


„Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-şi construiască propriul circuit în funcţie de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziţie. Astfel oricine se bucură de cel puţin o zi liberă are acum posibilitatea de a câştiga mai mult decât odihnă ţi relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradiţiile, istoria şi cultura Transilvaniei”, ne-a declarat Horia Moaşa, preşedintele ARPCPS.


Pe lângă materialele şi portalul de promovare, asociaţia va organiza o caravană de expoziţii foto de mari dimensiuni cu obiectivele medievale din Braşov, Mureş şi Sibiu în şase oraşe importante din România. „Această caravană va începe în Braşov, în data de 6-8 aprilie 2012, în Piaţa Sfatului şi va continua în Tg. Mureş, Sibiu, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Încercăm să aducem obiectivele medievale din Transilvania mai aproape de oameni şi să-i determinăm să ia parte la diverse circuite medievale din Transilvania. Pe tot parcursul caravanei vom avea susţinerea unei campanii media puternice în ziare, la radio şi televiziuni”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedintele ARPCPS.


În finalul prezentării acestui proiect, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, Christian Macedonschi de la a prezentat iniţiativa asociaţiei de a realiza un prim circuit medieval în Ţara Bârsei cu ajutorul unor autobuze turistice. Aceste autobuze vor avea o frecvenţă de 3 ore şi vor parcurge următorul traseu: Braşov – Prejmer – Hărman – Sânpetru – Bod – Feldioara – Hălchiu – Codlea – Ghimbav – Cristian – Vulcan – Zărneşti – Bran – Moieciu – Râşnov – Poiana Braşov.


Mai multe detalii pe: Brasovnet.ro


In urma Conferintei de promovare a Circuitului turistic medieval din Transilvania ce a avut loc in data de 30 martie 2012, la Brasov Business Park, in cadrul Targului de Turism al Transilvaniei: 


Portalul Transilvaniei medievale


Un portal pentru promovarea Transilvaniei medievale a lansat şi Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes (ARPCPS). Acesta este însă dedicat turiştilor şi agenţiilor turistice care primesc informaţii despre cetăţile, castelele medievale şi bisericile fortificate din Transilvania. Portalul, care stă la dispoziţia turiştilor la adresa www.transilvania-medievala.ro, a fost realizat în cadrul proiectului „Circuit turistic medieval în Transilvania“, ocazie cu care au fost realizate şi materialele de promovare trimise agenţiilor de turism interesate de acest produs. „Prin intermediul acestui portal, fiecare turist va putea să-şi construiască propriul circuit în funcţie de timpul, resursele financiare sau transportul avute la dispoziţie. Astfel, oricine se bucură de cel puţin o zi liberă are acum posibilitatea de a cîştiga mai mult decît odihnă şi relaxare. Un circuit turistic medieval oferă vizitatorilor o imersiune în tradiţiile, istoria şi cultura Transilvaniei“, a declarat Horia Moaşa, preşedintele ARPCPS.


Promovare cu caravana


Mai mult decît atît, pentru a se asigura că Transilvania medievală devine o atracţie şi pentru turiştii români mai puţin obişnuiţi cu internetul, ARPCPS va porni o caravană prin marile oraşe din România, unde va prezenta „Circuitul turistic medieval din Transilvania“, ce cuprinde, pe lîngă judeţul Braşov, şi judeţele Mureş şi Sibiu. „Caravana porneşte week-end-ul viitor din Piaţa Sfatului şi va ajunge la Tg. Mureş, Sibiu, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Încercăm să aducem obiectivele medievale din Transilvania mai aproape de oameni şi să-i determinăm să ia parte la diverse circuite turistice în Transilvania. Pe tot parcursul caravanei vom avea susţinerea unei campanii media puternice în ziare, la radio şi televiziuni“, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedintele ARPCPS. Acelaşi tip de promovarea a fost ales şi de Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov (APDT), în cadrul proiectului „Experienţe culturale de neuitat în inima Transilvaniei“. Potrivit preşedintelui ARPCPS, Horia Moaşa, judeţul Braşov este inclus în prezent în nu mai puţin de şapte proiecte de promovare a obiectivelor turistice.


Mai multe detalii in Monitorul Expres

Presa
« inapoi