Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
PRESA

Expozitie foto Brasov 6-8 aprilie 2012 Piata Sfatului

Emisiune RTT Brasov - In memoria pietrei - partea IEmisiune RTT Brasov - In memoria pietrei - partea IIProiectul turistic „Circuit turistic medieval în Transilvania“, al Asociaţiei Române pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes (ARPCPS), va fi promovat, în acest week-end, în Piaţa Sfatului, prin organizarea unei expoziţii de fotografie ale obiectivelor incluse în acest proiect. Proiectul a primit o finanţare de 1.035.576, 16 lei din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Programul Operaţional Regional 5.3, scopul proiectului fiind promovarea în rîndul cetăţenilor şi a agenţiilor de turiem a obiectivelor medievale din judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu, sub forma unui „Circuit turiestic medieval în Transilvania“. „Am ales doar cele trei judeţe datorită concentraţiei mari de biserici fortificate, castele şi cetăţi medievale care se regăsesc pe teritoriul celor trei judeţe, comparativ cu celelalte judeţe din Regiunea Centru unde aceste elemente de patrimoniu nu se regăsesc într-un număr semnificativ. Mai mult, am ales cele trei judeţe deoarece 6 dintre cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru se află aici: Viscri, Prejmer (Braşov), Biertan, Valea Viilor (Sibiu), Saschiz şi Sighisoara (Mureş)”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedinte al ARPCPS. Astfel, timp de trei zile, de vineri şi pînă duminică, între orele 10.00 şi 18.00, trecătorii vor putea admira o selecţie de 80 de fotografii de mari dimensiuni amplasate pe panouri speciale. Mai mult, fiecare participant la expoziţie va primi din partea organizatorilor material de promovare constînd în: broşuri, calendare, agende, hărţi turistice, tricouri etc. „Pentru cei interesaţi de participarea la un astfel de circuit, Asociaţia a elaborat un portal de promovare unde turiştii îşi pot personaliza circuitul, pot afla detalii despre atracţiile medievale sau despre evenimentele organizate în zonă”, a declarant Horia Moaşa, preşedintele ARPCPS.


Mai multe detalii in: Monitorul Expres


Stire - Nova TV


Expozitie foto de mari dimensiuni cu obiective medievle din Brasov, Mures si Sibiu a avut loc intre 6 si 8 aprilie 2012 in Piata Sfatului din Brasov. 


Stire - RTT Brasov 


Stire - TVS BrasovÎn Piața Sfatului, timp de 3 zile, de la ora 10.00 la ora 18.00 trecătorii vor putea admira o selecție de 80 de fotografii de mari dimensiuni (1x1m sau 1,5 x 1m) amplasate pe panouri special închiriate pentru acest eveniment „ Transilvania Medievala ”. Mai mult, fiecare participant la expoziție va primi din partea organizatorilor material de promovare constând în: broșuri, calendare, agende, hărți turistice, tricouri etc. 


Pentru cei interesați de participarea la un astfel de circuit, Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes a elaborat un portal de promovare unde turiștii își pot personalize circuitul, pot afla mai multe detalii despre atracțiile medievale sau despre evenimentele organizate în zonă. Expoziția „ Transilvania Medievala ” ține până duminică.


Mai multe detalii pe: Brasov Press


De vineri şi pînă duminică, între orele 10.00 şi 18.00, trecătorii vor putea admira în Piaţa Sfatului o selecţie de 80 de fotografii de mari dimensiuni care promovează Transilvania medievală. Proiectul „Circuit turistic medieval în Transilvania“ aparţine Asociaţiei Române pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes (ARPCPS). „Am ales cele trei judeţe Braşov, Mureş şi Sibiu datorită concentraţiei mari de biserici fortificate, castele şi cetăţi medievale care se regăsesc pe teritoriul celor trei judeţe, comparativ cu celelalte judeţe din Regiunea Centru unde aceste elemente de patrimoniu nu se regăsesc într-un număr semnificativ. Mai mult, am ales cele trei judeţe deoarece 6 dintre cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru se află aici: Viscri, Prejmer (Braşov), Biertan, Valea Viilor (Sibiu), Saschiz şi Sighişoara (Mureş)”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedinte al ARPCPS. Vizitatorii expoziţiei vor primi materiale de promovare constînd în: broşuri, calendare, agende, hărţi turistice, tricouri etc.


Mai multe detalii: Monitorul Express


Piata Sfatului a devenit poarta de intrare in Transilvania medievala. Brasovenii si turistii pot admira aici pana duminica 80 de fotografii de mari dimensiuni care surprind biserici fortificate, castele si cetati medievale din Brasov, Mures si Sibiu. Aceasta este zona in care se gasesc 6 din cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru. 


Proiectul „Circuit turistic medieval in Transilvania“ apartine Asociatiei Romane pentru Promovarea Calitatii si Practicilor de Succes. Motivul alegerii celor trei judete Brasov, Mures si Sibiu este concentratia mare de biserici fortificate, castele si cetati medievale, dar s-a tinut cont si de faptul ca in aceasta zona se regasesc 6 din cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru: Viscri, Prejmer, Biertan, Valea Viilor, Saschiz si Sighisoara Expozitia din Piata Sfatului este formata din 75 de obiective suprinse in 80 de fotografii de mari dimensiuni, care pot face obiectul unui circuit turistic.
Trecatorii prin Piata Sfatului au fost impresionati de obiectivele surprinse in fotografii.
Reprezentantii asociatiei au luat parte si la targul de turism gazduit de Brasov saptamana trecuta pentru a motiva agentiile de turism sa introduca printre oferte lor de turism si circuite medievale. Brasovul a fost ales punct de plecare al caravanei, care va ajunge in urmatoarele saptamani in Targu Mures, Sibiu, Bbucuresti, Timisoara si Iasi. 

Vifor Rotar


Mai multe detalii: InfoBrasov


 


Alte aparitii online:


www.stiri-ultima-ora.ro


www.clicksatumare.ro


Coronapress


Ziare Live


Medias Info


Radio Mures


Ziare pe Net

Presa
« inapoi