Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile
PRESA

Expozitie foto Mures 20-22 aprilie 2012 Piata Victoriei

Proiectul ”Circuit turistic medieval în Transilvania” a primit o finanțare de 1.035.576,16 lei din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, prin POR 5.3. Scopul acestui proiect este promovarea în rândul cetățenilor și a agențiilor de turism a obiectivelor medievale din județele Mureș, Brașov și Sibiu sub forma unui ”Circuit turistic medieval în Transilvania”.
“Am ales doar cele trei judeţe datorită concentraţiei mari de biserici fortificate, castele şi cetăţi medievale care se regăsesc pe teritoriul acestor judeţe, comparativ cu celelalte judeţe din Regiunea Centru unde aceste elemente de patrimoniu nu se regăsesc într-un număr semnificativ. Mai mult, am ales cele trei judeţe deoarece 6 dintre cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru se află aici: Viscri, Prejmer (Braşov), Biertan, Valea Viilor (Sibiu), Saschiz şi Sighişoara (Mureş)”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedinte al ARPCPS.
În Piața Victoriei, timp de 3 zile, de la ora 10.00 la ora 18.00 trecătorii vor putea admira o selecție de 80 de fotografii de mari dimensiuni (1x1m sau 1,5 x 1m) amplasate pe panouri special închiriate pentru acest eveniment. Mai mult, fiecare participant la expoziție va primi din partea organizatorilor materiale de promovare constând în: broșuri, calendare, agende, hărți turistice, tricouri etc.
”Pentru cei interesați de participarea la un astfel de circuit, Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes a elaborat un portal de promovare unde turiștii își pot personalize circuitul, pot afla mai multe detalii despre atracțiile medievale sau despre evenimentele organizate în zonă”, a declarant Horia Moașa, președintele ARPCPS.


Categoria: Eveniment | 19 aprilie 2012


Mai multe detalii: targumuresanul.ro


 


Stire TTM 


Stire Stii TVStire Radio Romania Cultural - Tg. MuresAsociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes organizează, de azi până duminică, în Piaţa Victoriei din Tg. Mureş, o expoziţie cu fotografii de mari dimensiuni pentru promovarea circuitului turistic medieval din Transilvania.
Proiectul "Circuit turistic medieval în Transilvania" a primit o finanţare de 1,1 milioane de lei din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru promovarea unor obiective medievale.
Monumentele UNESCO din Regiunea Centru se află la Viscri şi Prejmer în judeţul Braşov, Biertan şi Valea Viilor în Sibiu, respectiv Saschiz şi Sighişoara în judeţul Mureş.
Valeriu Russu


Mai multe detalii: radiomures.ro

Presa
« inapoi