Atractii turistice

Judet

Zona

ATRACTII

Biserica Neagra/Schwartze Kirche


Biserica Neagra/Schwartze Kirche

Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov.


detalii

Sibiu/Hermannstadt


Sibiu/Hermannstadt

Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi așezări, probabil slave, de coloniști sași din teritoriul Rin-Mosela imediat după mijlocul secolului al XII-lea.


detalii

Sighisoara / Schäßburg


Sighisoara / Schäßburg

Sighişoara, „Bijuteria medievală a României” (UNESCO) îşi aşteaptă vizitatorii pentru a-şi dezvălui misterul strâns în zidurile îmbătrânite de vreme în sutele ani de existenţă.


detalii

toate atractiile

INFORMATII

Despre ARPCPS

Acest proiect este o componentă a unei iniţiative mai complexe a asociatiei. Unul dintre scopurile asociaţiei este crearea unei imagini pozitive a României prin activităţi de promovare turistică de calitate.

Detalii

Despre proiect

Proiectul „Circuit turistic medieval în Transilvania” vine în întâmpinarea obiectivelor axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului şi a domeniului major de intervenţii promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică atât prin temă cât şi prin activităţile propuse. Castelele, cetăţile şi bisericile fortificate sunt într-adevăr un potenţial turistic neexploatat.

Detalii

Justificarea promovarii circuitului turistic medieval din Transilvania

Braşovul, Mureşul şi Sibiul au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare extraordinară a capacităţii de cazare. Dar dezvoltarea capacităţii de cazare nu s-a sincronizat cu dezvoltarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber pentru turişti. Astfel, în lipsa unei oferte atractive, turiştii optează pentru vacanţe reduse ca număr de zile.

Detalii

Importanţa promovării obiectivelor medievale

Astăzi mai există aproximativ 150 de cetăţi bisericeşti. Aceste monumente fac parte din patrimoniul naţional şi mondial. Unele din acestea sunt deosebite prin faptul că reprezintă grupuri de puncte de atracţie într-o anumită zonă şi nu un singur centru de interes. Printre acestea se află şi satele cu biserici fortificate din Transilvania cu 7 puncte de interes incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Şase dintre acestea sunt situate în judeţele Braşov (Viscri, Prejmer), Sibiu (Biertan, Valea Viilor), Mureş
(Saschiz), Sighişoara (Mureş).

Detalii